Hlavní obsah

Valtr Komárek je ve vážném stavu v nemocnici, navštívil ho Zeman

Novinky, Jiří Ovčáček
Aktualizováno

Legenda sametové revoluce a čestný předseda sociální demokracie Valtr Komárek (82) byl hospitalizován s vážnými zdravotními problémy v pražské Nemocnici Na Homolce. Minulý týden v pondělí Komárka v nemocnici navštívil jeho přítel, prezident Miloš Zeman.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Valtr Komárek

Článek

„Mohu potvrdit, že pan prezident minulý týden navštívil svého dobrého přítele Valtra Komárka. Strávil u něj skoro půl hodiny,“ řekla v úterý Novinkám mluvčí Hradu Hana Burianová. Podle informací Novinek je Komárek ve velmi vážném stavu.

Komárek vystoupil v březnu na sjezdu své domovské ČSSD. Právě na tomto sjezdu zmínil své předchozí zdravotní problémy, které mu neumožňovaly zapojovat se do dění ve straně. „Jsem od srdce rád, že jsem mezi vámi. A děkuji vám za to. To srdce je tak trochu na vině, že jsem musel být operován a trochu jsem vypadl,“ řekl Komárek.

V březnu pak zavítal i na sjezd Strany práv občanů - zemanovci. V přímé volbě prezidenta čestný předseda ČSSD podporoval právě Zemana. Počátkem loňského listopadu zavítal Komárek do tehdejší Zemanovy kanceláře v pražské Loretánské ulici, kde vyjádřil podporu prezidentské kandidatuře.

Pro Novinky pak Komárek uvedl, že je Zeman schopen vyvést zemi z beznaděje. „Je to cesta z beznaděje,“ řekl. Poznamenal také, že další prezidentští kandidáti mají mnohé cenné vlastnosti, ale „Zeman je jen jeden“. A vyzval voliče, aby mu dali šanci.

Reklama

Výběr článků

Načítám