Hlavní obsah

Slunečný týden nabídne letní teploty

Novinky, jas

V příštích dnech bude ubývat srážek a přijde i oteplení, díky němuž se odpolední teploty dostanou koncem pracovního týdne nad letních 25 stupňů Celsia. Změna charakteru počasí by měla přijít až v průběhu víkendu, kdy by se mělo ochladit a přibývat by měly i srážky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

V průběhu pondělí začne počasí od jihozápadu ovlivňovat teplá fronta. V úterý bude převládat zprvu oblačno či polojasno, nicméně v průběhu dne bude od jihu ubývat oblačnosti. Více jí bude na západě Čech, kde bude převládat zataženo s četnějšími přeháňkami.

Odpolední teploty se dostanou na 16 až 20 stupňů, ranní minima na osm až čtyři stupně. Ojediněle se mohou ještě objevit přízemní mrazíky.

"Ve středu bude převládat slunečné počasí s ojedinělými přeháňkami či bouřkami," dodala Honsová. Ráno teploty poklesnou na devět až pět stupňů, odpolední maxima vyšplhají na 20 až 24 stupňů.

Velmi podobné počasí bude i ve čtvrtek. Krom ojedinělých přeháněk by mělo být nejčastěji polojasno. Ranní minima budou kolísat mezi 13 a devíti stupni, odpoledne se dostanou na 21 až 25 stupňů.

Ještě tepleji by mělo být v pátek. Teploty budou přes den šplhat na 23 až 27 stupňů a teplo bude i k ránu, kdy by měla rtuť klesat na 14 až 10 stupňů. Opět bude převážně polojasno, které ojediněle doplní přeháňky či bouřky.

Teploty budou kulminovat zřejmě v sobotu. V průběhu dne by měla přes naše území přecházet studená fronta, která přinese pokles teplot a srážky. Na Moravě a ve Slezsku by se nicméně mohly odpolední maxima šplhat až 28 stupňům. Meteorologové nicméně budou výhled dále upřesňovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám