Hlavní obsah

Na dálnici D1 se už pracuje, kolony se netvoří

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

O den později začaly přípravné práce na dálnici D1 mezi 153. a 162. kilometrem, tedy mezi Lhotkou a Velkou Bíteší. V sobotu déšť znemožnil nástřik vodorovného dopravního značení. Barva je totiž vodou ředitelná a na mokrém podkladu by nedržela.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Počasí umožnilo nástřik dopravního značení u Velké Bíteše až v neděli ráno.

Článek

V neděli ráno ale pracovníci firmy už na desetikilometrovém úseku pilně pracovali. Doprava byla svedena do jednoho pruhu, po instalaci značení budou na místě pruhy dva s omezenou rychlostí.

Foto: Petr Kozelka, Právo

U Větrného Jeníkova pracují dělníci i o víkendu.

„Den ztráty harmonogram prací nijak nenarušil, počítalo se dopředu, že nějaká taková komplikace může nastat, přeci jen jde o dlouhý úsek. Na betonovém povrchu nanášíme nástřik vodorovného značení, na mostech s asfaltovým povrchem bude značení nalepeno,“ řekl Právu jeden ze zástupců společnosti, která stavbu provádí.

Foto: Právo

V sobotu déšť naopak nenarušil práce na druhém úseku u Větrného Jeníkova. Dělníci zde i za vytrvalého slabého deště pracovali na odstranění svodidel. Na obou místech byl provoz i díky slabé víkendové intenzitě plynulý, první zatěžkávací zkouškou bude tak nedělní odpoledne.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám