Hlavní obsah

Ivana Zemanová zahájila dostih v Mostě, s rolí první dámy už se prý poprala

– Most
Právo, koc

Bez manžela po boku se první dáma Ivana Zemanová v sobotu zúčastnila prvního dostihového dne sezóny na mosteckém hipodromu. Zaštítila hlavní dostih, kterým je Cena první dámy České republiky. Při té příležitosti podotkla, že s rolí první dámy se už "poprala".

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ivana Zemanová dorazila do Mostu na koňské dostihy.

Článek

Společnost Hipodrom Most pořádá Cenu první dámy ČR každoročně, první záštitu převzala před sedmi lety Livia Klausová. „Paní Zemanová byla tak laskavá a tuto tradici převzala. Její vstřícnosti si velmi vážíme,“ řekl Právu ředitel hipodromu Josef Pouzar.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ivana Zemanová s doprovodem na mosteckém hipodromu.

První dáma si v doprovodu ředitele prohlédla závodiště z kočáru taženého párem koní. Hlavní dostih pak sledovala z bezprostřední blízkosti přímo u závodní dráhy, ale s jistými obavami, protože - jak sama prozradila - chová ke koním velký respekt.

„Když kolem mě proběhli, byl to pro šok. Nyní to už ale hodnotím jako velký zážitek. Bylo to úžasné. Dokonce jsem překonala určité obavy a koně si pohladila,“ řekla po předání cen majiteli, trenérovi a jezdci vítězného koně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ivana Zemanová na mosteckém hipodromu.

Na úlohu první dámy si prý stále ještě zvyká. „Role bych tomu ale neříkala, protože já nejsem herečka,“ opravila novináře. „Dostávám se na zvláštní místa, kam bych se jinak zřejmě nedostala, a potkávám se se zajímavými lidmi. Takže není důvod, abych byla nespokojená. Myslím, že jsem se s tím poprala,“ poznamenala Zemanová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

První dáma předala ceny majiteli, trenérovi a jezdci vítězného koně.

Dopředu už také přislíbila účast na dostizích v příštím roce. „Pokud bude čas, ráda přijedu znovu,“ ujistila pořadatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám