Hlavní obsah

O víkendu se počasí opět nepodaří

Novinky, jas

V průběhu čtvrtka začne počasí v České republice ovlivňovat vlnící se studená fronta, která vedle ochlazení přinese četnější srážky. Víkendová odpolední maxima proto poklesnou pod 20 stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Článek

Ačkoliv ve čtvrtek budou teploty místy stoupat ještě k letním hodnotám v intervalu mezi 22 a 26 stupni, od západu bude přibývat oblačnosti, což se naplno projeví v pátek a v sobotu.

"V pátek již bude v Čechách převládat oblačno až zataženo s deštěm a přeháňkami. V nejzápadnějších oblastech budou teploty stoupat pouze na 14 stupňů, v Praze bude o dva stupně tepleji a na Moravě a ve Slezsku půjde ještě o hodnoty kolem 24 stupňů Celsia," dodala Honsová. Na východě republiky budou hrozit bouřky, které by mohly doprovázet vydatné srážky i poryvy větru.

Sobota bude pokračovat v počasí s velkou oblačností a četnými srážkami. Na východě republiky ještě mohou zahrozit bouřky, odpolední teploty se budou pohybovat mezi 14 a 18 stupni.

Ledoví muži se objevit mohou

V neděli by se měly srážky objevovat jen místy. Odpolední maxima setrvají mezi 13 a 17 stupni. Nejnižší ranní teploty by po oba víkendové dny měly setrvávat mezi devíti a čtyřmi stupni. Pankrác coby první z ledových mužů by tak v neděli neměl způsobit pěstitelům nesnáze.

Přízemní mrazíky nelze naopak vyloučit na počátku příštího týdne, kdy bude ubývat oblačnosti. Jak připomněla Honsová, situace z loňského roku, kdy se na horách objevilo sněžení, by se nicméně opakovat neměla a ranní minima budou nejčastěji mezi šesti a dvěma stupni. Přes den bude rtuť šplhat k 18 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám