Hlavní obsah

Zeman řešil ve Sněmovně u kachny majetková přiznání

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman v úterý ve Sněmovně poobědval s vedením dolní komory a šéfy poslaneckých klubů. Na setkání podle předsedy zákonodárců ČSSD řešil investice nebo majetková přiznání. Právě ta Zeman dlouhodobě prosazuje. K obědu se podávala tradiční kachna s knedlíkem a zelím.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Bylo to příjemné a do značné míry neformální setkání,“ řekl Novinkám po schůzce předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc. Zeman podle něj během oběda hovořil o investicích, panašování, tedy možnosti vybírat kandidáty napříč volebními kandidátkami, a také o majetkových přiznáních. Tato tři témata jsou pomyslnou Zemanovou vlajkovou lodí.

Podle Tejce bude prezident navštěvovat Sněmovnu častěji než jeho předchůdce Václav Klaus. „Dal najevo, že se bude častěji účastnit jednání Sněmovny,“ uvedl šéf poslanců sociální demokracie. Jednání se Zemanem přitom označil za přínosné.

Obědové menu na setkání s prezidentem bylo tradiční. Podávala se polévka s masovými knedlíčky a pečená kachna s knedlíkem a zelím. Právě kachnu Zeman poobědval při své první návštěvě Senátu, když se setkal s desítkou senátorů, kteří mu podepsali nominaci do prezidentského klání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám