Hlavní obsah

Blažek chce v úterý konfrontovat Koudelku a Hasenkopfa

Praha

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) pozval v souvislosti se spory o autorství amnestie na společné jednání právníky Zdeňka Koudelku a Pavla Hasenkopfa. Setkání se má za účasti médií uskutečnit v úterý ve 12.30 na ministerstvu spravedlnosti. Blažek to řekl v České televizi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS)

Článek

Ministr uvedl, že osobní setkání by pomohlo vyjasnit spory kolem toho, kdo se podílel na textu letošní novoroční amnestie, kterou vyhlásil bývalý prezident Václav Klaus.

Blažek znovu odmítl, že by se na amnestii podílel jeho úřad. Připustil ale, že Koudelka, který působí na ministerstvu spravedlnosti jako stážista, s Hradem amnestii konzultoval. "Pan Koudelka v konfrontaci s panem Hasenkopfem si to zítra (v úterý) všechno řeknou," uvedl ministr. Uvedl, že nemá důvod nevěřit Koudelkovi, který mu řekl, že návrh o zastavení trestního stíhání, který vzbudil největší kritiku veřejnosti, nepsal.

Spor o autorství se rozhořel, když kancléř prezidenta Miloše Zemana Vratislav Mynář nedávno prohlásil, že za finálním textem amnestie stojí tři autoři – bývalý právní poradce Hradu Hasenkopf, bývalý šéf politického odboru Hradu Ladislav Jakl a někdejší hradní vicekancléř Petr Hájek. Všichni tři to odmítli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám