Hlavní obsah

Zeman jednal na Hradě s ministrem vnitra Kubicem

• Aktualizováno
Novinky, jov

Prezident Miloš Zeman se v pondělí odpoledne setkal na Hradě s ministrem vnitra Janem Kubicem. Novinky o tom informovala mluvčí hlavy státu Hana Burianová. Aktéři schůzky její obsah nekomentovali.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice

Článek

Hrad pouze zveřejnil informaci, že se jednání uskutečnilo. Také Kubice žádné detaily nesdělil. Setkání se v každém případě konalo v době, kdy se řeší další fungování protikorupční policie a bude se vybírat nový šéf tohoto útvaru. Ten dosavadní, Tomáš Martinec, oznámil rezignaci k 15. květnu. Neustál rozepři s pražskou vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou.

Bradáčová dříve prohlásila, že ji chtěl protikorupční útvar poškodit informacemi o prověřování a možném trestním stíhání jejího manžela Tomáše Hájka. V uplynulých dnech vyslovila výtky i k samotné práci protikorupční policie.

Kubice není první člen vlády, se kterým Zeman na Hradě jednal. Už při svém nástupu prezident avizoval, že si bude postupně zvát jednotlivé šéfy rezortů. Hovořil už například s ministryní práce a sociálních věcí Ludmilou Müllerovou (TOP 09), ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kubou nebo s šéfem rezortu spravedlnosti Pavlem Blažkem (oba ODS).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám