Hlavní obsah

Nad pražským průvodem za legalizaci marihuany se vznášel nasládlý odér

Aktualizováno

Stovky lidí se v Praze v sobotu zúčastnily už 16. ročníku demonstrace za legalizaci marihuany. Lidé se sešli před 13:00 na Karlově náměstí, odkud se průvod vydal za hudebního doprovodu do žižkovského parku Parukářka, kde jsou připravena hudební pódia a další program. Policie už mezitím stihla zadržet čtyři účastníky akce v souvislosti s drogami.

BEZ KOMENTÁŘE: Pochodu za legalizaci marihuany v centru Prahy se zúčastnily stovky lidíVideo: Jaroslav Soukup, Novinky

 
Článek

"Hlavním požadavkem demonstrace je legalizace pěstování a držení konopí a konopných produktů pro vlastní potřebu, a to jak za účelem léčby, tak i k účelům rekreačním," uvedl předseda Legalizace.cz Robert Veverka.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Pochod za legalizaci marihuany na Vinohradské ulici

Několik stovek metrů dlouhý průvod zamířil na Parukářku po Vinohradské třídě. O atmosféru se staralo několik vozů s reprodukovanou hudbou. Na akci dohlíželo několik desítek policistů, kteří především usměrňovali dopravu. Skupinky mladých lidí mířily do cíle demonstrace i mimo hlavní proud přilehlými ulicemi.

Někteří z účastníků deklarovali svůj postoj k legalizaci konopí přímo v průvodu. Charakteristický odér marihuany byl proto nedílnou součástí demonstrace.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Pochod za legalizaci marihuany

Účastníci akce většinou nepůsobí v okolí průvodu a happeningu velké problémy. V sobotu už ovšem policisté museli řešit dvě podezření z přestupku a dvě z trestného činu. "Všechny činy i přestupky měly souvislost s drogami. U trestných činů se jednalo o držení drog, konkrétně marihuany," řekla ČTK mluvčí policie Jana Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám