Hlavní obsah

Stavbaři uzavřeli Jižní spojku, starý most rozstříhají nůžkami

Praha

V pátek ve 20 hodin se až do neděle zastavil provoz části pražské Jižní spojky. Důvodem je bourání nevyhovujícího mostu v ulici Ke garážím, která jednu z klíčových pražských komunikací kříží nedaleko Kačerova. Místo bude znovu průjezdné až v neděli v 15 hodin. Provoz na objízdných trasách je zatím plynulý.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Článek

Technická správa komunikací (TSK) si již v průběhu dne připravila na mostě hlínu, kterou začala večer shazovat na Jižní spojku, aby nebyla vozovka poškozena padajícími kusy betonu z bouraného mostu. K jeho demolici dělníci použijí obří nůžky.

Foto: Magistrát hl. města Prahy

Schéma objízdných tras

Na místě původního mostu bude v následujících měsících postaveno nové přemostění. Jeho vybudování již nebude vyžadovat kompletní uzavření Jižní spojky, ale pouze dílčí omezení provozu.

Objízdné trasy
ve směru z Prahy 5 na Prahu 10 (cíl Hostivař)
rampa  na ul. 5. Května (vpravo), 5. května, rampa na ul. Ryšavého (vpravo), Ryšavého, Türkova, rampa k ul. Senohrabská (vlevo), Spořilovská
ve směru z Prahy 10 na Prahu 5 (cíl Braník)
rampa na ul. 5. Května (vpravo), 5. Května,  rampa na ul. Vyskočilova (vpravo), Vyskočilova,  Michelská (vpravo), rampa na ul. Jižní spojka (vpravo)
zdroj: TSK

Na plynulost provozu dohlížejí policisté, kteří usměrňují dopravu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám