Hlavní obsah

Za rvačku fanoušků přímo na stadionu dostala fotbalová Sparta pokutu

Novinky, her
Praha

Disciplinární komise Fotbalové asociace udělila fotbalové Spartě pokutu 70 000 Kč za nezvládnutí pořadatelské služby v pražském derby se Slávií, tedy v zápase dvou odvěkých rivalů. Fanoušci obou klubů se poprali v hledišti a používali zakázanou pyrotechniku.

Fanoušek při derby pražských S napadl novinářeVideo: Novinky

 
Článek

Spartě po vítězném utkání hrozilo i uzavření stadionu, na to ale nedošlo. Podle pořízeného videa vyvolali bitku fanoušci Slávie, když přelezli do sektoru domácích a začali napadat domácí fanoušky.

Jeden z fanoušků byl po zápase, při kterém byl napaden i reportér Novinek, obviněn z trestného činu výtržnictví a dalších dvacet bude řešeno ve správním řízení kvůli pyrotechnice.

Kvůli svým fanouškům bude muset vedení letenského klubu i na další zasedání disciplinární komise, a to kvůli jejich řádění v Ostravě. Sparťanští rowdies se před zápasem poprali s policejními těžkooděnci a na Bazalech, domácím stadionu Baníku Ostrava, se poprali s ochrankou. Jen díky policejnímu zákroku se nestřetli i s agresivními rowdies Baníku.

Fanoušci Sparty se v Ostravě střetli s policejními těžkooděnciVideo: Novinky

Disciplinární komise tedy zahájila řízení jak se Spartou, tak se zástupci Baníku, a to opět kvůli nedostatečné pořadatelské službě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám