Hlavní obsah

Žena z Benešovska porodila jedenácté dítě, mateřství si užívá

Právo, Radek Plavecký

Své už jedenácté dítě porodila Michaela Boučková z Benešovska. Na svět přivedla v polovině dubna dcerku Kateřinu. Doma už přitom má dalších sedm dcer a tři syny ve věku od sedmi do pětadvaceti let, ale jak sama přiznává, teprve teď si mateřství skvěle užívá.

Foto: Nemocnice Hořovice

Maminka Michaela Boučková s nejmladší dcerou Kateřinou.

Článek

„Ostatní děti už odrostly, a kdykoli malá zapláče, hned přiběhnou tři holky a chovají ji. Dřív jsem byla na všechno praní, vaření a další práce sama, ale teď mi ti starší hodně pomáhají. Je to úplně úžasné a nečekala jsem to,“ svěřila se Právu šťastná maminka jedenácti dětí veselým hlasem, zatímco kolem ní poskakoval sedmiletý synek. „Já jsem Matouš Bouček,“ připomínal se druhý nejmladší potomek.

„Bylo to hodně výjimečné a vůbec poprvé během mé dlouholeté praxe, kdy jsem mohl popřát k narození dítěte tolikanásobné mamince,“ řekl Aleš Klán, primář porodnice v Hořovicích na Berounsku, kde Michaela Boučková rodila.

Foto: Nemocnice Hořovice

Maminka Michaela Boučková s nejmladší dcerou Kateřinou.

Jedenáctinásobná maminka, která brzy oslaví 45. narozeniny, se navíc v září stane poprvé babičkou, protože nejstarší syn Lukáš na podzim čeká potomka. Nejstarší syn je přitom jediný, kdo se z početné rodiny osamostatnil, jinak všechny ostatní děti ještě žijí s rodiči v rodinném domě v obci Vodslivy na Benešovsku.

„Bereme to tak, že děti jsou to jediné, co tady po člověku zůstává, a jediné, na čem v životě záleží. Ostatní je jen marnost,“ komentoval velkou rodinu její spokojený otec, takřka 47letý Marek Bouček, který sebe a velkou rodinu živí díky zámečnické firmě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám