Hlavní obsah

Vláda neplní své programové cíle, myslí si většina lidí

– Praha

Přestože si kabinet Petra Nečase vytyčil, že bude vládou rozpočtové odpovědnosti, příliš lidí nevěří, že se jí toho daří dosáhnout. Pouze asi třetina odpověděla v průzkumu společnosti STEM, že je vláda skutečně rozpočtově odpovědnou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Představitelé koaličního kabinetu oznamují vyhlášení státního smutku. Zleva Karel Schwarzenberg (TOP 09), Petr Nečas (ODS), Karolína Peake (VV).

Článek

Ještě méně se podařilo za více než dva a půl roku vládnutí dosáhnout dalších cílů, myslí si lidé. Pouze 21 procent z nich souhlasilo, že je Nečasův kabinet vládou práva, stejný podíl lidí má za to, že je vládou boje proti korupci.

„Bilance Nečasovy vlády po bezmála třech letech činnosti je v tomto pohledu nevalná, ale v porovnání s výsledky průzkumu v dubnu 2012 jde ve všech třech parametrech o zlepšení, zhruba na úroveň dat z roku 2011,“ komentovala výsledek průzkumu agentura.

Kabinet Petra Nečase je: (kladné odpovědi v procentech)
duben  2011duben 2012duben 2013
vládou rozpočtové odpovědnosti342532
vládou práva201721
vládou boje proti korupci181121
zdroj: STEM

Ta se respondentů ptala také na to, na kterou oblast programového prohlášení by se vláda měla zaměřit. Polovina dotázaných uvedla, že na odpovědné hospodaření se státními prostředky, 31 procent na boj proti korupci a 19 procent na legislativu a dodržování práva v zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám