Hlavní obsah

Kubice si už spolupráci Bradáčové s Martincem nedovede představit

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Ministr vnitra Jan Kubice už si podle svých slov nedovede představit, že by spolu pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová a šéf protikorupčního útvaru (ÚOKFK) Tomáš Martinec opět spolupracovali na „normální“ úrovni. Řekl to v Otázkách Václava Moravce v České televizi poté, co Bradáčová před několika týdny nařkla Martince, že na ni „vyrábí“ kauzu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice.

Článek

Bradáčová koncem března vyvracela na Frekvenci 1 možnou podjatost v kauze jejího manžela. Po vysílání řekla, že Martinec na ni kauzu vyrobil.  Výrok zaznamenaly mikrofony. "Je to vyrobený na mě. Z ÚOKFK (Útvar odhalování korupce a finanční kriminality). Čekala jsem, kde to Martinec prodá," říká Bradáčová na záznamu, který odvysílala Frekvence 1. [celá zpráva]

Vypukla tak pře mezi Bradáčovou a Martincem. Bradáčová odeslala podnět ohledně práce ÚOKFK na policejní prezidium. Do sporu se vložil také ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS), který se vrchní státní zástupkyně zastal.

Ministr Kubice pak v neděli uvedl, že si nedokáže "jako občan a ministr vnitra představit", že by spolupráce Bradáčové a Martince opět normálně fungovala.

Dodal však, že zatím nevidí důvod do sporu zasahovat. Policejní prezident Martin Červíček má prý jeho plnou důvěru, a dokud neskončí analýzu z podnětu Bradáčové, nehodlá se do případu vměšovat. Spolupráce mezi celostátním policejním útvarem a vrchním státním zastupitelstvím nicméně podle něj musí být těsná.

Kauza manžela Bradáčové naprosto nesouvisí s Vladimírem Šiškou.
Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman popřel v České televizi, že by kauza, v níž figuruje manžel pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové, souvisela s kauzou, za niž byl obviněn bývalý náměstek ministerstva práce a sociálních věcí Vladimír Šiška. „To s tím naprosto nesouvisí,“ prohlásil Zeman.

Foto: Petr Horník, Právo

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Manžel Lenky Bradáčové Tomáš Hájek, s nímž Bradáčová údajně už tři roky nežije, podle Zemana sice figuruje v kauze kolem IT zakázek ministerstva práce a sociálních věcí, ale v trestním oznámení podle něj nevystupuje jako podezřelý.

Zeman rovněž Bradáčovou pochválil za její postup v celé věci. Jakmile se prý na vrchní státní zastupitelství tato kauza dostala, oznámila to Zemanovi a zažádala o delegování případu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám