Hlavní obsah

Zeman se podruhé sešel se Zavadilem, řešili tripartitu

Praha

Prezident Miloš Zeman se v pátek již podruhé sešel s šéfem Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslavem Zavadilem. Na neformální schůzce spolu mluvili o účasti hlavy státu na jednání tripartity či o přípravě opatření k oživení ekonomiky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poprvé přijal Zeman Zavadila na Hradě už v březnu.

Článek

Prezident si odboráře pozval už koncem března. Po jednání pak nabídl, že by se zúčastnil zasedání tripartity. Chtěl by tak prý pomoci vzájemnému dialogu mezi vládou, odboráři a zaměstnavateli.

Příští tripartitní schůze se uskuteční 25. dubna, zaměří se právě na opatření na podporu ekonomického růstu a na minimální mzdu. Na ni podle mluvčí ČMKOS Jany Kašparové ale Zeman ještě nezamíří, přijít by měl předběžně až na další zasedání. To by se mělo podle plánu konat 27. června.

Vláda přišla před nedávnem s návrhem opatření, která mají zlepšit hospodářskou situaci Česka a snížit nezaměstnanost. Nyní seznam dopracovává patnáctičlenná komise ministrů, odborářů a zaměstnavatelů. Poprvé se sešla tento týden. Na krocích, které by měly vést k poklesu počtu lidí bez práce, panuje podle Kašparové shoda. Mluvčí uvedla, že se prezident zajímal o to, jak příprava dokumentu pokračuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám