Hlavní obsah

Advokát Kočí nesmí rok vykonávat činnost, potvrdila komora

Právo, Josef Koukal

Ročním zákazem výkonu advokacie potrestala Česká advokátní komora (ČAK) pražského advokáta Petra Kočího, který loni v lednu coby právní zástupce členky Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) Lucie Šlégrové vznesl námitku podjatosti proti soudnímu znalci Michalu Mazlovi pro jeho údajný židovský původ.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Advokát Petr Kočí

Článek

Potvrdila tak svůj dřívější verdikt z loňského října, proti kterému se Kočí odvolal. „Během nového jednání kárného senátu ČAK došlo k doplnění dokazování dle pokynu odvolacího kárného senátu a bylo vyhověno i návrhu zástupce kárně obviněného na provedení důkazů, které předložil,“ uvedla mluvčí ČAK Iva Chaloupková.

I napodruhé však kárný senát komory dospěl k rozhodnutí, že se Kočí kárného provinění dopustil. „Vzhledem k závažnosti kárného provinění mu tedy uložil stejné kárné opatření jako při prvním projednání kárné žaloby, tedy dočasný zákaz výkonu advokacie na dobu dvanácti měsíců,“ dodala Chaloupková.

Ani druhé rozhodnutí kárného senátu není pravomocné, kárný žalobce i zástupce Kočího si ponechali lhůtu k případnému odvolání, které by mělo odkladný účinek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám