Hlavní obsah

Z náměstí Míru do Vršovic nepojedou půl roku tramvaje

Praha

Od příštího pondělí nepojedou až do podzimu tramvaje mezi náměstím Míru a Koh-i-noorem. Odklon linek 4 a 22 i autobusu číslo 135 si vyžádá rozsáhlá oprava Moskevské ulice ve Vršovicích. Rekonstruovat se budou jak koleje, tak rozvody vody, plynu i kanalizace.

Foto: Novinky

Linka číslo 4 bude v době rekonstrukce končit na Zvonařce.

Článek

Lidé využívající páteřní linku 22  budou nyní cestovat z  I. P. Pavlova přes zastávky Bruselská, Nuselské schody, Otakarova, Nádraží Vršovice a Bohemians. Stejně pojedou i noční spoje 57 a 59. Linka číslo 4 bude končit na Zvonařce.

Mezi náměstím Míru a Vršovicemi bude v nepřetržitém provozu jezdit náhradní kyvadlová autobusová linka X-22. Změny trasy se dočká i linka 135, neboť Francouzská i Ruská směrem do Vršovic budou průjezdné jen v jednom směru. „Výjimku tvoří úsek mezi ulicemi Ruská a Heroldovy sady, kde z prostorových důvodů nebude v první fázi průjezd možný,“ řekl ČTK mluvčí Prahy 10 Jan Charvát.

Foto: DPP

Schéma náhradních tras MHD

Rekonstrukce by podle předešlých odhadů měla přijít na 200 až 300 miliónů korun, o které se podělí Praha 10, dopravní podnik, správce komunikací a vodohospodáři. V oblasti Moskevské by se měl snížit rozsah automobilové dopravy, přibýt by naopak mělo zeleně a také mobiliáře pro pěší. Množství parkovacích míst by se nemělo proti současnému stavu příliš lišit.

„Výsledná podoba prostoru bude mít nové dopravní uspořádání, nové povrchy chodníků i vozovky a bude doplněna o zeleň a mobiliář. Průběh rekonstrukce bude mít několik fází, během nichž budou poustupně prováděny různé druhy prací v různých částech Francouzské a Moskevské ulice,“ uvedl Charvát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám