Hlavní obsah

Delfinárium pro show roste v pražské Libuši bez úředního povolení

Praha

Pořadatelé akce Delfíni v Praze chtějí postavit vodní arénu pro své představení na soukromém pozemku v Praze 4 - Libuši. Na stavbu stanu, kde budou nádrže se 1600 kubíky mořské vody, není potřeba stavební povolení, tvrdí Artur Kaiser z pořádající společnosti Cirkus cirkus. Podle starosty městské části Praha - Libuš Jiřího Koubka ale vzniká už nyní na pozemku černá stavba.

Foto: Profimedia.cz

S delfíny si budou moci zaplavat i lidé. Ilustrační foto

Článek

Akce, jejíž začátek organizátoři plánovali na 25. dubna, se nyní posunula na 20. června. Několik desítek tisíc lístků, které si už lidé podle Kaisera koupili, bude možné od 13. dubna vyměnit na webu akce.

Delfinárium mělo původně stát na Rohanském nábřeží. Kvůli komplikacím se zajištěním části pozemku hledali organizátoři jiné místo. Stan s bezbariérovým přístupem, kam se vejde asi 1900 návštěvníků, by měl do poloviny května vyrůst v ulici Novodvorská v Praze 4. K dispozici by tu mělo být také přes 250 parkovacích míst. "Toto místo jsme volili i s ohledem na mimopražské návštěvníky, kteří nebudou muset zajíždět do centra," uvedl Kaiser.

Organizátoři ale zatím projekt nepředstavili městské části, kde má delfinárium vzniknout. Úředníci stavebního odboru se podle Koubka několikrát pokusili dostat na pozemek, aby stavbu zkontrolovali, nebylo jim to ale umožněno. "Domníváme se, že na stavební činnost, která tam už v těchto dnech probíhá, je potřeba stavební povolení. To, že si majitelé pozemku o povolení nezažádali, dle našeho názoru porušili stavební zákon. Konají stavbu nelegálně," řekl Koubek, který chce zahájit správní řízení a bude požadovat odstranění nelegální stavby.

Bazén o rozloze nad 40 metrů čtverečních podle zákona stavební povolení potřebuje. Kaiser ale tvrdí, že nejde o bazén, ale vodní scénu. Má mít 432 metrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám