Hlavní obsah

Picek jmenoval novým náměstkem diplomata Koštovala

Novinky, jas

Novým prvním náměstkem jmenoval v pondělí ministr obrany Vlastimil Picek dosavadního diplomata Daniela Koštovala. Oznámil to mluvčí resortu Jan Pejšek.

Foto: ČR obrany Ministerstvo, ČTK

Ministr obrany Vlastimil Picek (vlevo) uvedl do funkce svého prvního náměstka Daniela Koštovala.

Článek

„První náměstek je kromě jiného zodpovědný za oblast mezinárodní spolupráce. Jsem proto velice rád, že v osobě Daniela Koštovala přichází erudovaný odborník na bezpečnostní a zahraniční politiku, který navíc již dříve s ministerstvem obrany úzce spolupracoval. Věřím, že své zkušenosti a znalosti uplatní i na novém působišti," uvedl Picek.

Samotný Koštoval zmínil jako jeden z důležitých úkolů jednání o budoucnosti armádního nadzvukového letectva. Vláda se musí rozhodnout, zda po roce 2014 prodlouží pronájem stíhaček Jas-39 Gripen, nebo vypíše nové výběrové řízení.

Rošády na ministerstvu

Nový náměstek v minulosti působil na ministerstvu zahraničí, kde vedl odbor bezpečnostní politiky a měl na starost jednání s NATO.

Místo prvního náměstka bylo prázdné od chvíle, kdy se Picek posunul na ministerský post. Od prosince do března vedl resort premiér Petr Nečas (ODS), který nahradil Karolínu Peake (LIDEM), jež ve funkci nahradila Alexandra Vondru a v čele resortu vydržela pouze osm dní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám