Hlavní obsah

Registr vozidel funguje i při plném zatížení

Nový systém centrálního registru vozidel v pondělí v plném zatížení bez problémů funguje a odbavení probíhá standardně. Po spuštění v minulém týdnu je pondělí prvním dnem, kdy jsou otevřena veškerá pracoviště. Systém měl od loňska problémy se stabilitou a rychlostí.

Registr vozidel funguje bez problémůVideo: Novinky

 
Článek

"Žádné problémy zatím registr nemá," řekl vedoucí dopravně správních agend pražského magistrátu Josef Mihalík. Po zhruba půlhodině od otevření na jednotlivých pracovištích v metropoli jejich pracovníci odbavili v průměru 40 lidí, zhruba 100 až 150 jich čekalo, až přijdou na řadu. "Lidé bohužel nevyužili, že bylo v pátek mimořádně otevřeno," dodal Mihalík.

V Brně registr vozidel funguje podle vedoucího odboru dopravně správních činností magistrátu Ladislava Prudila bez problémů. Ráno se tu podle něj vytvořila dlouhá fronta, odhadem přišlo zhruba 200 lidí.

"Žádné problémy nejsou a registr funguje tak, jak má," řekl i vedoucí oddělení technické způsobilosti a evidence vozidel olomoucké radnice Jan Thomas. Podobně se vyjádřil i pracovník registru šumperské radnice.

Systém běhá jako dřív, tvrdí úředníci

Rovněž v Hradci Králové ráno fungoval registr vozidel bez problémů. "Na otevření pracoviště registru čekalo zhruba 40 lidí, které průběžně odbavujeme za pomoci pořadového systému," řekl v 08:00 vedoucí oddělení registru řidičů a vozidel hradecké radnice Petr Černohlávek.

V Českém Krumlově registr podle vedoucí oddělení evidence vozidel Lenky Přívratské zatím pracuje tak, jak má. "Přesněji - jako dříve, nic není rychlejšího, ale žádné výpadky nejsou," řekla. V pondělí úředníci počítají s náporem. Ve čtvrtek nebyl úřední den, v pátek byla velká fronta, úředníci stačili za dopoledne odbavit 40 lidí, stejně tolik jich muselo odejít s nepořízenou. V pondělí po otevření úřadu bylo ve frontě 25 lidí. "Uvidíme, kolik jich přijde celkem, zda všechny odbavíme, zatím to není tak dramatické," dodala.

Registr vozidel loni v pololetí převzalo od ministerstva vnitra do své správy ministerstvo dopravy, poté se potýkal s výpadky a zpomalilo se jeho fungování. Od letošního dubna provoz registru nově zajišťují společnosti ICZ a Telefónica, které jej převzaly od ATS - Telcom. Právě kvůli tomu byl registr v úterý a ve středu minulého týdne mimo provoz, testovalo se jeho fungování. Spuštěn byl ve čtvrtek, nebyl ale zcela zatížen, protože v provozu byla jen asi čtvrtina registračních pracovišť.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám