Hlavní obsah

Sobotní půlmaratón omezí dopravu v metropoli

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tradiční půlmaratón omezí v sobotu dopravu v hlavním městě. Běh startuje i končí na náměstí Jana Palacha. Závodníci zamíří nejprve do Podolí, přes Smíchov a nábřeží je trasa zavede do Holešovic a po Rohanském nábřeží zpět do centra. V této souvislosti bude etapovitě omezován provoz MHD v dotčených úsecích.

Foto: Profimedia.cz

Na půlmaraton je přihlášeno 12 500 běžců

Článek

Obyvatelé i návštěvníci Prahy by měli v průběhu konání závodu spoléhat především na linky metra, které mohou být v případě potřeby kapacitně posilovány.

Na trase závodu a v dalších ulicích bude omezeno parkování. "Dopravní značky jsou doplněny časovým omezením a je na řidičích, aby je respektovali, protože s ohledem na bezpečnost musí být trasa bezpodmínečně uvolněna," uvedl magistrát. Vozy budou odtahovány.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Pokud si je majitelé nevyzvednou po dobu trvání závodu, vrátí se odtažená auta zpět. "Veškerou manipulaci s vozidly hradí na základě předem uzavřené smlouvy pořadatel akce, který pak může náhradu vymáhat na držiteli vozidla," upozornil magistrát případné neukázněné řidiče.

Trasa závodu povede po těchto komunikacích:
17. listopadu, nám. J. Palacha, Křížovnická, Smetanovo nábř., Masarykovo nábř., Jiráskovo nám., Rašínovo nábř., Plavecká, Botičská,  Na Slupi, Ostrčilovo nám., Sekaninova, Jaromírova, Ostrčilovo nám., Na Slupi, Svobodova, Rašínovo nábř., Palackého most, Lidická, Svornosti, Strakonická, Hořejší nábř., Nábřežní, Janáčkovo nábř., most Legií, Smetanovo nábř., Křížovnická, nám. J. Palacha, Mánesův most, Klárov, nábř. E. Beneše, nábř. kpt. Jaroše, Bubenské nábř., Komunardů, Jateční,  Jankovcova, Libeňský most, Štorchova, Voctářova, Rohanské nábř., Těšnovský tunel, nábř. L. Svobody, Dvořákovo nábř., Čechův most, nábř. E. Beneše, U Plovárny, Kosárkovo nábř., Mánesův most, nám. J. Palacha, 17. listopadu.
zdroj: magistrát hl. města Prahy

První omezení v hromadné dopravě začnou platit od sobotního rána, poslední linky budou odkláněny do 17 hodin.

O změnách konkrétních spojů se lidé dozvědí na webu DPP, na zastávkách dotčených linek a ve stanicích metra.

O bezpečnost a pořádek na trati závodu se budou starat strážníci, policie se zaměří na řízení dopravy a poskytne doprovodná vozidla.

Změny v tramvajové dopravě:
Od přibližně 5.00 hodin do přibližně 10.50 hodin bude obousměrně přerušen provoz v úsecích Národní divadlo – Čechův most a Mánesův most. Po objízdných trasách pojedou linky číslo 17 a 18.
Od přibližně 10.50 hodin do přibližně 11.50 hodin bude obousměrně přerušen provoz v úsecích Národní divadlo – Čechův most, Mánesův most a Výtoň – Albertov. Po objízdných trasách pojedou linky číslo 7, 17 a 18.
Od přibližně 11.50 hodin do přibližně 12.30 hodin bude obousměrně přerušen provoz v úsecích Mánesův most, Čechův most – Národní divadlo – Jiráskovo náměstí – Výtoň – Podolská vodárna, Výtoň – Albertov, Karlovo náměstí – Otakarova, Moráň – Palackého náměstí – Anděl a v úseku Újezd – Národní divadlo – Lazarská. Po objízdných trasách pojedou linky číslo 3, 7, 9, 10, 14, 16, 17, 18, 22 a 24.
Od přibližně 12.30 hodin do přibližně 13.10 bude přerušen provoz v úsecích Mánesův most, Čechův most – Národní divadlo – Jiráskovo náměstí – Výtoň – Podolská vodárna, Výtoň – Albertov, Karlovo náměstí – Otakarova, Moráň – Palackého náměstí – Anděl, Újezd – Národní divadlo – Lazarská, Malostranská – Čechův most – křižovatka u Letenského tunelu a Vltavská – Dělnická. Po objízdných trasách pojedou linky číslo 1, 3, 7, 8, 9, 10, 14, 16, 17, 18, 22, 24 a 25.
Od přibližně 13.10 hodin do přibližně 13.35 hodin bude obousměrně přerušen provoz v úseku Národní divadlo – Čechův most a Mánesův most, Malostranská – křižovatka u Letenského tunelu, Újezd – Národní divadlo – Lazarská a Vltavská – Dělnická. Po objízdných trasách pojedou linky číslo 1, 8, 9, 14, 17, 18, 22, 24 a 25.
Od přibližně 13.35 hodin do přibližně 14.10 hodin bude obousměrně přerušen provoz v úseku Národní divadlo – Čechův most a Mánesův most, Malostranská – křižovatka u Letenského tunelu a Vltavská – Dělnická. Po objízdných trasách pojedou linky číslo 1, 8, 14, 17, 18, 24 a 25.
Od přibližně 14.10 hodin do přibližně 15.00 hodin bude obousměrně přerušen provoz v úseku Malostranská – křižovatka u Letenského tunelu, Národní divadlo – Čechův most a Mánesův most. Po objízdných trasách pojedou linky číslo 8, 17 a 18.
Od přibližně 15.00 hodin do přibližně 17.00 hodin bude obousměrně přerušen provoz v úseku Národní divadlo – Čechův most a Mánesův most. Po objízdných trasách pojedou linky číslo 17 a 18.
zdroj: DPP

Na trať závodu o délce dlouhou 21,0975 kilometru se vydá 12 500 startujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám