Hlavní obsah

Pražské tunely už mají svá jména

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská rada v úterý rozhodla o pojmenování tří tunelů, které jsou součástí budovaného tunelového komplexu Blanka. Informovala o tom mluvčí magistrátu Tereza Králová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pražané na prohlídce jednoho z tunelů komplexu Blanka

Článek

Úsek tunelového komplexu, který začíná u Strahovského tunelu a vede pod Patočkovou ulicí až ke křižovatce Prašný most, se bude jmenovat Brusnický tunel podle potoka Brusnice, který místem protéká. Další část tunelu, která vede pod ulicí Milady Horákové, dostala název Dejvický tunel a poslední vedoucí pod Stromovkou pojmenovala rada jako Bubenečský tunel.

Radní zároveň schválili název mostu spojující Holešovice a Troju, pro který se už v průběhu stavby vžilo pojmenování Trojský most. Dříve se zvažovalo, že by mohl nést jméno podle prezidenta Václava Havla. Od této varianty ale Praha nakonec ustoupila.

Rada schválila také pojmenování několika ulic. Jedna z ulic v Praze 5 dostala jméno Kabátová podle loni zesnulé herečky Zity Kabátové. Nedaleko vrchu Cukrák, na kterém stojí televizní vysílač, se bude jedna z ulic jmenovat Pod Cukrákem. Své názvy dostaly i přivaděče na Trojský most.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám