Hlavní obsah

Sněžení v noci ustalo, těžký sníh láme stromy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněžení na severu Moravy v noci ustalo. Během neděle v regionu napadlo až 30 centimetrů sněhu. Díky tomu, že se v noci utišil vítr, netvoří se už ani sněhové jazyky. Na Zlínsku se však pod tíhou mokrého sněhu lámaly stromy. Na jihu Čech či na Pelhřimovsku se v pondělí ráno vyskytovaly sněhové přeháňky, na Třebíčsku se na silnicích objevovala místy ledovka. Silničáři proto nabádají řidiče k opatrnosti.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Článek

"Od půlnoci přestalo sněžit a utišil se i vítr, takže se už netvoří sněhové jazyky. Chemicky udržované úseky, kde je zajetý sníh, budeme dnes rozsolovat," řekl bruntálský dispečer. Dodal, že se silničáři budou snažit využít příznivého počasí a upravit do čista cesty. Kolem poledne navíc očekává, že by sníh mohl začít odtávat. Podobně chtějí komunikace dočistit i v dalších částech regionu.

Kvůli popadaným stromům byla v neděli pozdě večer uzavřena silnice poblíž Karlovic ve směru na Lhotu u Zlína v délce 1,3 kilometru, jelikož na vozovku spadly stromy, které neudržely tíhu mokrého sněhu.

BEZ KOMENTÁŘE: Přívaly sněhu na OpavskuVideo: Aleš Honus, Právo

Zejména na Vsetínsku a východní části Zlínska v neděli napadlo až 50 centimetrů sněhu. Na silnici první třídy z Valašského Meziříčí přes Vsetín do Horní Bečvy ráno leží zledovatělá vrstva sněhu, ve které jsou místy vyjeté koleje. Na silnicích druhé a třetí třídy na Vsetínsku je ujetá vrstva sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám