Hlavní obsah

ČSSD přirovnala primátora Svobodu k Rathovi

– Praha • Aktualizováno
Novinky, val

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka přirovnal pražského primátora Bohuslava Svobodu (ODS), který spolu s pražskými radními čelí kvůli projektu Opencard obvinění z porušení povinností při správě cizího majetku, k Davidu Rathovi. Měl by podle něj rezignovat na funkci primátora.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS)

Článek

„Je to podruhé, kdy byl obviněn politik na úrovni hejtmana,“ připomněl Sobotka kauzu Davida Ratha, který byl loni obviněn za uplácení. Pražský primátor je podle něj v pozici srovnatelné s hejtmanem. „Je namístě porovnání s kauzou Davida Ratha,“ dodal.

Uvedl také, že po vypuknutí Rathovy kauzy vyzvala ČSSD hejtmana k rezignaci a pozastavení členství. Také Svoboda by podle Sobotky měl rezignovat. ODS chce podle něj celou situaci bagatelizovat a tvářit se, že se nic nestalo.

Svoboda: ČSSD klesla na dno

„Srovnávat mě s Davidem Rathem je absurdní ubohost a nehorázná drzost. David Rath byl chycen Policií ČR po půlročním vyšetřování se sedmi milióny v krabici od vína. David Rath půjde před soud, já jsem trestně stíhán za hlasování na radě města,“ uvedl v reakci Svoboda s tím, že tímto vyjádřením klesla ČSSD na „nejhlubší dno“. Dodal, že trestní oznámení na něj a radu města nelze srovnávat s korupční organizovanou skupinou napojenou na středočeskou ČSSD.

Radní Prahy v čele s primátorem byli v úterý obviněni z porušení povinností při správě cizího majetku kvůli projektu Opencard. Radní vinu odmítají. [celá zpráva]

Na stranu obviněných radních se postavil také premiér Petr Nečas. Radní by podle něj neměli rezignovat. "Čas ukáže, že se jedná buď o nedorozumění, nebo o chybné rozhodnutí," řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám