Hlavní obsah

Komunisté podpoří vyslání Horníkové z ODS na post viceprezidentky NKÚ

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunisté se po váhání nakonec rozhodli, že ve Sněmovně zvednou ruku pro kandidaturu poslankyně ODS Zdeňky Horníkové na post viceprezidentky Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). Dolní komora bude o Horníkové hlasovat příští týden ve středu.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeňka Horníková (ODS)

Článek

Poslanci už zvolili kandidátem do funkce prezidenta NKÚ Miroslava Kalu. Následně byl Kala do funkce jmenován prezidentem Milošem Zemanem. Podle kuloárních informací byla volba výsledkem dohody ODS a ČSSD. A ta obsahuje i podporu Horníkové do pozice viceprezidentky NKÚ.

Komunisté se v úterý na jednání svého poslaneckého klubu rozhodli, že této dohodě nebudou klást překážky. „Pro volbu viceprezidenta NKÚ klub KSČM nebude klást překážky dohodě, která vedla ke zvolení Miroslava Kaly,“ řekl šéf poslanců Pavel Kováčik.

„Poslanecký klub KSČM ve své většině bude podporovat občanskou demokratku Horníkovou,“ doplnil. Kováčik připustil, že se o tomto postupu na poslaneckém klubu vedla diskuse. Nakonec ale podle něj převážilo stanovisko, že KSČM jde o to, aby NKÚ fungoval.

Výběr článků

Načítám