Hlavní obsah

Stínovou asociaci krajů povede místopředseda ODS Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stínovou asociaci krajů povede místopředseda ODS a exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Byl zvolen v pondělní tajné volbě na ustavujícím sněmu asociace. Místopředsedy budou Markéta Záleská z olomouckého sdružení a pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Pospíšil (ODS)

Článek

Stínová asociace vznikla letos v lednu a tvoří ji předsedové krajských zastupitelských klubů ODS.

Po podzimních krajských volbách, kdy většinu z krajů ovládla ČSSD, má ODS své zástupce pouze v hlavním městě. Podle šéfa asociace krajů a místopředsedy ČSSD Michala Haška vyjadřuje její stínový protějšek "zoufalství a personální prázdnotu" ODS.

Podle nově zvoleného Jiřího Pospíšila by se asociace měla scházet minimálně jednou za dva měsíce. Konkrétní podobnu jednání si však chce asociace ujasnit v příštích dvou týdnech.

Věnovat by se měla například hospodaření krajů. "ČSSD a KSČM v krajích nevládnou dobře. Budeme chtít jasně vyčíslit, o kolik a jak narůstají dluhy krajů," řekl Pospíšil. Vadí mu také, že v některých krajích dostali na starosti školství zástupci komunistické strany. Podle Pospíšila to může mít na školství neblahý vliv.

Reklama

Výběr článků

Načítám