Hlavní obsah

Zemanova žena už nepracuje, plně ji zaměstnává role první dámy

Novinky, val
Praha

Manželka prezidenta Miloše Zemana Ivana se plně věnuje roli první dámy, jiné zaměstnání nemá, oznámil v pondělí prezident.

Zemanova manželka už nepracuje, věnuje se povinnostem první dámyVideo: Novinky

 
Článek

Ivana Zemanová zůstává dosud pro veřejnost velkou neznámou. Dlouho před volbami tajil její manžel Miloš Zeman informace o tom, kde pracuje. Jak uvedl v jedné z předvolebních debat, nepřál si to tehdejší zaměstnavatel Zemanové.

Nyní už Zemanová do práce nedochází. „Moje žena již nepracuje. Povinnosti první dámy ji budou vyčerpávat do té míry, že na standardní pracovní poměr nebude mít čas,“ řekl v pondělí Zeman na tiskové konferenci po jednání s odbory.

Miloš Zeman dorazil na Pražský hradVideo: Novinky

Uvedl také, že jeho dcera Kateřina nadále studuje. Má nastaven individuální plán.

O roli první dámy se podělí

Ivana Zemanová se zatím drží spíše v ústraní. Manžela doprovodila při prezidentské inauguraci, po dobu volební kampaně ji však po boku Miloše Zemana nahradila dcera Kateřina Zemanová. Zvolený prezident pak uvedl, že se jeho choť s dcerou o některé funkce plynoucí ze statusu první dámy podělí.

Zeman po inauguraci uvedl, že se nastěhuje do Lumbeho vily, kde bydlel i jeho předchůdce Václav Klaus. Do té doby měl bydliště psané v pražských Stodůlkách. Jako prezident pobírá měsíční plat 186 tisíc korun a náhrady 173 tisíc korun. Dříve uvedl, že měsíčně přispěje třetinou prezidentské mzdy na splácení státního dluhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám