Hlavní obsah

Peake vyzvala k debatě nad Zemanovými návrhy na změnu volebního systému

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidenta Miloše Zemana v sobotu za jeho projev na sjezdu SPOZ překvapivě pochválila vicepremiérka a šéfka strany LIDEM Karolína Peake. Vyzvala k debatě nad Zemanovými návrhy na změnu volebního systému.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karolína Peake

Článek

Právě na adresu Peake přitom často míří Zeman výtky. Naposledy pochválil senátory, že neumožnili vznik poslaneckého klubu LIDEM, když odmítli změnu sněmovních regulí.

"Prezident Miloš Zeman ve svém projevu na sjezdu SPOZ zopakoval sve návrhy na změnu volebního systému. Domnívám se, že by se měly parlamentní strany prezidentem inspirovat a zahájit vážnou debatu o těchto změnách. A to i za účasti prezidenta Zemana,“ uvedla Peake.

"Dokážu si představit například snížení procenta preferenčních hlasů z pěti na tři. Je dobře, že prezident toto téma otevřel. Souhlasím s tím, že změna pravidel voleb do Poslanecké sněmovny v podobě posílení práv voličů může být cestou, jak navrátit důvěru v politiku," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám