Hlavní obsah

Sněmovní interpelace se opět nekonaly, chyběli poslanci i ministři

– Praha
Novinky, val

Stává se již téměř pravidlem, že se sněmovní interpelace neobejdou bez několikerého přerušení či odložení z důvodu absence zákonodárců. Nejinak tomu bylo tento čtvrtek. Původní začátek v devět hodin odsunul předsedající Lubomír Zaorálek na 11. hodinu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda Sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD) musel začátek interpelací odložit.

Článek

V sále totiž chyběli jak poslanci, tak ministři. Až na vicepremiérku Karolínu Peake a ministra dopravy Zbyňka Stanjuru zely vládní lavice prázdnotou, což kritizovali opoziční poslanci. Stanjura však u řečniště omlouval své kolegy z ODS, premiér Petr Nečas odjel do Jihlavy na jednání s hejtmany, ministr životního prostředí Tomáš Chalupa zase na jiné jednání do Bruselu.

Poslanců bylo ráno přihlášeno zhruba čtyřicet, Sněmovna tak byla neusnášeníschopná, a tak předsedající Lubomír Zaorálek odložil začátek interpelací na 11. hodinu.

Situace s prázdnými sněmovními lavicemi jsou poslední dobou při čtvrtečních interpelacích obvyklé. Podobně tomu bylo například při únorové schůzi, kdy ráno nepřišel ani jeden ministr a schůze se po postupném odkládání rozběhla až těsně před polednem. [celá zpráva]

Premiér Petr Nečas naposledy odpovídal na písemné interpelace 6. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám