Hlavní obsah

ODS by volilo jen 13,5 procenta lidí, odhalil nový průzkum

Novinky, val
Praha
Aktualizováno

Nový volební model Centra pro výzkum veřejného mínění potvrdil vedoucí postavení ČSSD. Ve volbách do Sněmovny by v březnu dostala 40 procent hlasů. ODS by s 13,5 procenta skončila čtvrtá za TOP 09 a KSČM.

Foto: Milan Malíček, Právo

Výkonná rada ODS na tiskové konferenci v Praze

Článek

Do Sněmovny by se podle CVVM v březnu dostalo pět stran. Kromě jmenovaných by pětiprocentní hranici o půl procentního bodu překonali také zemanovci. Naopak jeden procentní bod schází na dosažení hranice nutné pro vstup do Sněmovny lidovcům.

Volební model k březnu 2013 podle CVVM (v procentech)
ČSSD40
TOP 0916
KSČM15,5
ODS13,5
SPOZ5,5
KDU-ČSL4

Aktuální model potvrzuje současný trend, kdy občanští demokraté ztrácí přízeň voličů. Oproti únoru si sice polepšili o 1,5 procentního bodu, ještě v prosinci - před prezidentskými volbami - by je však volilo 17 procent lidí.

Favoritem na pravici je nyní TOP 09 s aktuálními 16 procenty. TOP 09 si oproti minulému měření pohoršila o jeden procentní bod. Oproti prosinci si však polepšila téměř dvojnásobně, tehdy by jí dalo hlas jen 8,5 procenta voličů.

Výsledky podobného šetření zveřejnila v úterý agentura STEM. Podle ní by ODS získala jen 8,6 procenta hlasů, zatímco ČSSD 25,6 procenta. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám