Hlavní obsah

Nečas vyslyšel Zemana, bude jednat s hejtmany o problémech s evropskými penězi

Novinky, Jiří Ovčáček

Premiér Petr Nečas (ODS) ve čtvrtek pojede na jednání hejtmanů, kteří se scházejí v Jihlavě. Tématem schůzky bude čerpání evropských peněz.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas

Článek

Nečas se ve čtvrtek zúčastní rokování Rady Asociace krajů ČR v Jihlavě. Řešit se bude financování regionálních operačních programů.

Novinkám to potvrdil šéf asociace a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD). "Jsem rád, že se premiér rozhodl přijmout moje pozvání na jednání Rady Asociace krajů ČR a diskutovat s hejtmany zejména o dočerpání evropských fondů na regionální i centrální úrovni. Očekávám tvrdou, ale korektní diskusi, která by měla směřovat k maximálnímu dočerpání evropských fondů, které v době hospodářské krize představují šanci na veřejné investice, podporu ekonomiky i udržení zaměstnanosti," sdělil šéf asociace.

Právě Hašek si po setkání hejtmanů s novým prezidentem Milošem Zemanem, které se uskutečnilo 13. března na Hradě, postěžoval, že Nečas s šéfy regionů nekomunikuje. Připomněl, že loni se premiér s hejtmany, ač to vždy bylo tradicí, nesetkal. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám