Hlavní obsah

Mládek dostane od ODS sprej Živnostop

Právo, Novinky, jas, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Občanští demokraté se v úterý před zahájením schůze Sněmovny znovu opřeli do stínového ministra financí za ČSSD Jana Mládka, který o víkendu na sjezdu strany přirovnal živnostníky k parazitům, kteří díky nižším odvodům tyjí na úkor zaměstnanců. Místopředseda ODS Martin Kuba proto představil sprej s názvem Živnostop, který chce Mládkovi k boji proti drobným podnikatelům poslat.

Foto: repro ČT24

Martin Kuba, Marek Benda a Petr Nečas na tiskové konferenci ODS

Článek

Kuba společně s premiérem a předsedou ODS Petrem Nečasem označil záměry sociálních demokratů za "smrtící koktejl". Následný distanc od Mládkových slov je podle občanských demokratů "účelový", neboť podobné názory jsou podle ODS autentickou a ryzí politikou, kterou by chtěla ČSSD uplatňovat.

Kuba míní, že právě Živnostop představuje ekonomický program, který Mládek a potažmo ČSSD prosazuje. "Mládek řekl to, co si ČSSD myslí," uvedl Nečas s tím, že jeho strana naopak považuje živnostníky a podnikatele za "sůl země".

Všechny odrbat a pak přerozdělovat

"ČSSD se také na sjezdu přihlásila k tomu, že chce razantně zvýšit daně. Dokonce chce nechat i sazbu DPH, kvůli které tady šest měsíců křičeli a chtěli shazovat vládu. Tím prokázali, že vůbec nechápou, co se nejen u nás, ale v celé Evropě děje," řekl Právu šéf poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

"Soc. dem. jasně ukázala, že jejich cesta je všechny odrbat a pak nějak přerozdělovat. Nesmyslně útočí na podnikatele, kteří tu vytvářejí pracovní místa a hodnoty," řekl Benda.

Kalousek prý provokuje kvůli šéfovi NKÚ

Poslanecký klub ODS rovněž údajně doporučil svým členům, aby ve volbě prezidenta NKÚ hlasovali pro kandidáta ČSSD Miroslava Kalu. "Volba prezidenta NKÚ je tajná volba, v žádném případě to není závazné hlasování. Já osobně se netajím tím, že budu pro pana Kalu hlasovat," uvedl Benda, který to už dříve od svých spolustraníků za Kalovu podporu schytal.

TOP 09 nasazuje jako protikandidáta Miloslava Vaňka, který je zároveň řadovým členem ODS. "Je to obyčejná provokace," ohrazuje se Benda. "Miroslav Kalousek si tu hraje politickou hru. Já sám jsem toto jméno před časem Kalouskovi navrhoval a bylo mi řečeno, že je pro ně nepřijatelný, stejně jako každý, kdo se kdy jen prošel kolem ODS," zlobí se šéf poslanců ODS.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám