Hlavní obsah

Mládek si znovu posypal hlavu popelem kvůli výroku o parazitování živnostníků

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Stínový ministr financí Jan Mládek (ČSSD) se v pondělí znovu, tentokrát na tiskové konferenci, omluvil za svůj sobotní výrok, kdy přirovnal živnostníky k parazitům.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Mládek na archivním snímku.

Článek

Podle Mládka šlo o nepochopení jeho slov. Vycházel prý z údajů ministerstva financí, které poukazují na "neuvěřitelný" nepoměr odvodů živnostníků a zaměstnanců. Zvýhodnění živnostníků je podle něj "nadstandardní".

„Vážím si každého poctivého živnostníka, sám jsem živnostník od roku 1992,“ podotkl. „V letech 1992 až 1998 jsem byl dokonce OSVČ na plný úvazek, takže vím naprosto dokonale, jak to funguje,“ dodal.

Mládek také kategoricky popřel, že by mluvil o živnostnících jako o parazitech. Zopakoval přitom svou omluvu „za jedno nešťastné slovo, které bylo myšleno úplně jinak“. „Kritizoval bych nakonec sám sebe,“ dodal.

Na Mládka se kvůli jeho výroku snesla kritika i od některých spolustraníků. Omluvil se za něj také předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám