Hlavní obsah

Nečas: Sobotkova slova o vybydlené zemi jsou komická

Právo, Novinky, rsk, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slova předsedy sociální demokracie Bohuslava Sobotky o vybydlené české zemi jsou komická. Uvedl to premiér Petr Nečas (ODS) v reakci na Sobotkův projev na 37. sjezdu ČSSD. Sobotka si ve svém vystoupení nebral vůči vládě servítky.

Foto: Jan Švábek, Právo

Premiér Petr Nečas na pátečním setkání se starosty v Plzni.

Článek

„Je vidět, že tam, kde v některých zemích, kde se na podobně bizarní argumentaci musejí zřizovat zvláštní strany, kde mají komiky typu Beppe Grilla, tak u nás to docela pohodlně zvládne vedení sociální demokracie,“ prohlásil Nečas.

Sobotka ve svém projevu uvedl, že pokud ČSSD zvítězí v příštích sněmovních volbách, budou po pravicových stranách přebírat "vybydlenou" zemi. [celá zpráva]

Vládní koalici nešetřil ani prezident Miloš Zeman, který jasně vyjádřil podporu ČSSD. „Dovedete si mě představit, že budu podporovat vládu Petra Nečase nebo Karla Schwarzenberga? Stejně by to byla vždy vláda Miroslava Kalouska. Nebo si snad dovedete dokonce představit, že budu podporovat vládu Karolíny Peake?“ ptal se delegátů Zeman, podle kterého je činnost dnešní vlády kombinací nečinnosti a negativní činnosti. [celá zpráva]

Zeman dojal sociální demokraty k slzámVideo: infobiro.tv

Peake projevy nepřekvapily

Vicepremiérka a šéfka LIDEM Karolína Peake řekla Právu, že ji ani Sobotkův, ani prezidentův projev nepřekvapil. „Jde o levicové politiky, kteří útočí na pravicovou vládu. Je to laciný způsob, jak získat body. Od Zemana bych doufala ve větší nadhled, ale je to bývalý předseda soc. dem.,“ uvedla.

Peake nepřekvapila Zemanova slova o menšinové vládě soc. dem. za podpory komunistů. „V tomto se naše pojetí politiky rozchází, prezident si libuje ve formátech typu opoziční smlouvy či menšinové vlády, což ale považuji za něco pro voliče netransparentního. I menšinová vláda nezíská podporu pro nic za nic,“ dodala.

Ohradil se i Gazdík

Zemanova podpora soc. dem. se nezdála ani šéfovi poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů Petru Gazdíkovi. „Na takový postoj má právo, ale nadstranický prezident by ho neměl dávat najevo. Je to jako by před utkáním Sparta - Slavia rozhodčí prohlásil, že bude rád, když vyhraje Sparta,“ řekl Právu Gazdík.

Kritika vlády v Zemanově podání ho ale nevyvedla z míry. „Rozrůstá se sbírka těch, proti kterým se Miloš Zeman zaměřuje. První jsou kmotři, potom nacisté, novináři, a až poté vláda,“ uvedl Gazdík.

Sobotkovi pak vzkázal, aby na čas opustil „skleníkové prostředí“ Sněmovny, ve kterém se podle něj pohybuje příliš dlouho, a zajel si do skutečně vybydlené země, aby poznal rozdíly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám