Hlavní obsah

Sliby se mají plnit. První cesta Zemana povede na Zlínsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nový prezident Miloš Zeman potvrdil, že jeho první cesta v nové funkci povede na Zlínsko. Uvedl to v pořadu Partie na televizi Prima Family.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Miloš Zeman s rodinou na inauguraci

Článek

Zeman se nechal slyšet, že to bez jeho vědomí slíbil tamním obyvatelům jeden z jeho přátel. „Ale i sliby přátel se mají plnit,“ dodal Zeman.

Prezident dále připomněl podporu podnikatelů „baťovského typu“. Chce se s nimi setkávat během svých cest po regionech, které by rozšířil na úkor výjezdů do zahraničí. Kromě podnikatelů by se Zeman rád v krajích potkával například i s úspěšnými starosty nebo významnými osobnostmi.

Podnikatelské cesty se mají stát součástí jeho prezidentských cest.

Podepíše euroval

Pokud jde o Zemanův nejbližší program, v pondělí se sejde s velvyslanci a ve středu s hejtmany. Dále plánuje navštívit vládu i obě komory Parlamentu. Chce si pozvat také ministry a plánuje setkání s předsedy všech poslaneckých a senátních klubů.

Pokud jde o doplněk lisabonské smlouvy, jenž se týká nového záchranného fondu eurozóny (Evropský stabilizační mechanismus), Zeman ho podepíše. Nový prezident uvedl, že se bude řídit rozhodnutím Parlamentu a podpis chápe jako symbolickou věc.

Symbolické má být i vztyčení vlajky Evropské unie na Pražském hradě. Na tento akt byl pozván předseda Evropské komise José Manuel Barroso.

Reklama

Výběr článků

Načítám