Hlavní obsah

Stylistka: Zeman byl na dvojku, paní Ivana působila usedle a hranatě

– Praha • Aktualizováno
Novinky, mak

Na páteční prezidentské inauguraci byla k vidění přehlídka nejrůznějších módních i méně moderních oděvů. A kdo jiný by měl být pod největším drobnohledem než nový prezident a jeho dvě dámy? Oblek Miloše Zemana neoslnil, ale ani neurazil. Stylistka oslovená Novinkami ohodnotila jeho outfit známkou 2.

Stylistka rozebírá oblečení Zemanových na inauguraciVideo: Novinky

 
Článek

Miloš Zeman si nechal na inauguraci ušít šedý oblek z vlny a hedvábí. Doplnil ho kravatou v národních barvách, to znamená trikolorová červená, bílá a modrá. Nechyběla ani bílá košile a černé boty.

„Oblek našeho nového pana prezidenta hodnotím kladně, hezký je detail kravaty v trikoloře. V dnešní době bych však vyměnila zlatou sponu na kravatě a spíše bych volila kapesníček, který by celý oblek oživil,“ hodnotí oblečení stylistka Baronka Obozněnko.

Odbornice na módu pochválila i střih obleku a ocenila řádně zapnuté sako, což podle ní již většina politiků vnímá a dodržuje. Zeman má svého osobního zlínského krejčího, který mu šil oblek na míru už během kampaně.

„Jediné, co bych vytkla, je délka rukávů, dala bych přednost kratším, aby byl vidět i rukáv košile. Celé by to působilo svěžejším dojmem,“ říká Obozněnko.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman, jeho manželka Ivana Zemanová a dcera Kateřina Zemanová přicházejí na Pražský hrad, kde nově zvolený prezident složil inaugurační slib.

Po konzultaci se svým krejčím Miloš Zeman se slavnostním oblečením prošel. Prezident již dříve žertoval na konto svých proslulých hnědých manšestráků, které si chtěl vzít na Pražský hrad po vzoru amerického režiséra a herce Woodyho Allena.

Nejhůře vyšla z hodnocené trojice manželka Ivana Zemanová. „Naše první dáma vypadá velmi ponuře,“ zhodnotila model manželky prezidenta žena, která v davu před Hradem sledovala průběh inaugurace. Podobného názoru je i stylistka Obozněnko.

„Paní Ivaně bych trošku vytkla usedlost, černý outfit mi přijde smutný. Pod kabátem má šaty s plným límcem ke krku a působí to velmi hranatě. Kdyby více odhalila hrudník, celé se to zjemní. U paní Zemanové musím pochválit vlasy, které celému vzhledu dodávají šmrnc. Psaníčko mohla zvolit v pastelové barvě, rovněž nehty mohla nalakovat například růžovým lakem.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman přijal klíč od svatováclavských korunovačních klenotů

Naopak dobrou volbou byla halenka dcery Kateřiny. Podle stylistů je žlutá ve zmrzlinovém odstínu pro nastávající sezónu velmi trendy. „Kateřinu musím pochválit, vypadá velmi hezky. Celý outfit působí elegantně a svěže.“

Foto: Michal Doležal, ČTK

Miloš Zeman s rodinou na inauguraci

Stylistka Baronka Obozněnko by ale do budoucna Kateřinu raději viděla v něčem veselejším. V usedlejším oblečení působí jako třicátnice. Zato manželku prezidenta teprve čeká proměna „ženy z lidu“ na první dámu.

Zemanová měla nejlepší oděv z veřejně viděných

Podobný názor na oblek nového prezidenta měl i prezident Asociace vizážistů a stylistů Petr Lukeš, kterého oslovila ČTK. Podle něj mohl Zeman místo lesklého obleku zvolit matný, na němž by se skryly drobné nedostatky, tmavá barva obleku a bílá košile však byly samozřejmé.

Na rozdíl od Obozněnko označil Lukeš volbu kravaty v barvě trikolory za prvoplánovou.

Podle Lukeše zvolila první dáma Ivana Zemanová nejlepší oděv z těch, jaké byly na veřejnosti dosud vidět. Lichotil její postavě, uvedl Lukeš. Účes však Zemanové doporučil zásadně změnit. "Rezavé podbarvení konců jinak černých vlasů bych považoval za nedůstojné role první dámy i v dobách, kdy tento styl byl moderní," uvedl.

Styl Zemanovy dcery označil Lukeš za slušivý, pro tuto příležitost však nevhodný. Podle něj dokonce zastínil styl Miloše Zemana, což nebylo adekvátní situaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám