Hlavní obsah

Klaus představil Rok desátý. Bylo těžké vybrat barvu přebalu, přiznal

– Praha
Právo, rsk

Poslední sborník svých článků, projevů a názorů ve funkci prezidenta pod názvem Rok desátý představil v úterý Václav Klaus, který 7. března po deseti letech na Hradě končí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Václav Klaus představil nejnovější knihu

Článek

„Končí jedna dlouhá desetiletá série. Je to pěkná řádka knih a už jsme málem nemohli najít barvu přebalu, která by byla odlišná od ostatních. Tak jsme zvolili barvu méně tradiční,“ řekl prezident novinářům v Masarykově knihovně na Pražském hradě, kam přišel i kancléř Jiří Weigl a tajemník Ladislav Jakl.

Podle Klause kniha konfrontuje mediální obraz událostí se skutečností, co „prezident skutečně dělal a skutečně říkal a na co konkrétně reagoval“. Sborník se zabývá nejen nejobecnějšími problémy české státnosti, ale i evropskou integrací, ekonomickými otázkami či důvody, proč loni vetoval některé zákony. Knihu doplňují například i zápisky ze zahraničních cest.

„Odráží dobu tak, jak se promítala v aktivitách a činnostech prezidenta republiky a na co musel reagovat a k čemu musel vydat zásadní prohlášení. Je to bohatý dokument doby, který jsme vyrobili za nějaké jiné instituce, které by teoreticky dokumentaci tohoto typu mohly dělat,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám