Hlavní obsah

Zeman: Kdo říkal „Volíme Karla“, volil správně. Jsem biřmován na jméno Karel

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvolený prezident Miloš Zeman si v pátek při odchodu ze své kanceláře v pražské Loretánské ulici neodpustil další ze svých oblíbených bonmotů, když popisoval, co řekl na schůzce kardinálovi Dominiku Dukovi. Prohlásil, že byl biřmován na jméno Karel, a proto ti, kteří říkali "Volím Karla", volili správně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miloš Zeman

Článek

Zeman řekl novinářům, že s Dukou během polední schůzky řešil spolupráci mezi prezidentem a katolickou církví. A hned přidal bonmot. „Při té příležitosti jsem panu kardinálovi sdělil, že jsem pokřtěný římský katolík, to zaprvé. A zadruhé, že jsem byl v asi deseti letech biřmován na jméno Karel, takže ti, kdo říkali „Volíme Karla“, volili správně,“ pronesl nový prezident.

Heslo „Volím Karla“ bylo hlavním motivem prezidentské kampaně šéfa TOP 09 a ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. Toho Zeman porazil v druhém kole přímé volby hlavy státu. Od vyhlášení výsledků se oba politici už dvakrát setkali, řešili obsazení postů velvyslanců.

Při slavnostním uvedení Zemana do prezidentské funkce Duku zastoupí olomoucký arcibiskup Jan Graubner, kardinál se bude v té době ve Vatikánu účastnit volby nového papeže.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám