Hlavní obsah

Nečasovy výroky o ubohosti žalovatelů Klause jsou nevkusné, ohradila se ČSSD

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sociální demokraté se v pátek ohradili proti slovům, která měl ve středu premiér Petr Nečas pro 28 senátorů navrhujících žalobu na prezidenta Václava Klause. Místopředseda strany Lubomír Zaorálek uvedl, že výroky Petra Nečase o ubohosti těchto zákonodárců byly nevkusné a nepatřičné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek odsoudil Nečasovy výroky.

Článek

Premiér Petr Nečas ve středu na adresu žalujících senátorů pronesl, že se za více než 20 let v politice nesetkal s ničím tak lidsky i politicky ubohým. „Stydím se za ně,“ dodal. [celá zpráva]

Podle Zaorálka se ale Nečas dostal s kritikou za hranu. "Mně to případná od premiéra nevkusné a nepatřičné,“ řekl. Nechápe prý, jak může premiér použít takovýto slovník.

28 senátorů předalo uprostřed týdne svůj návrh žaloby na Václava Klause předsedovi horní komory Milanu Štěchovi (ČSSD). Žaloba pro velezradu se zakládá především na nesouhlasu s udělením novoroční amnestie. O tom, zda bude žaloba skutečně podána, rozhodne Senát na pondělní schůzi.

Prezident Václav Klaus označil tento krok senátorů za politické hrátky.

Reklama

Související články

Štěch převzal návrh žaloby na Klause

Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) ve středu převzal návrh žaloby na prezidenta Václava Klause. Podle České televize ji podepsalo 28 senátorů. Komora bude...

Výběr článků

Načítám