Hlavní obsah

Nečas objíždí kraje, výkonná rada bude bez Kuby

Právo, tin, ner

V rámci záchrany ODS, stižené vyhrocenými spory, nebude vyjíždět do regionů jen grémium strany, ale i celá výkonná rada. Na prvním výjezdním zasedání v době, kdy strana přemýšlí, jak zadržet padající preference, bude ale ve čtvrtek v Jihlavě chybět první místopředseda Martin Kuba. Ten, jak Právu potvrdil, bude až do pátku s podnikatelskou misí v USA.

Foto: David Taneček, ČTK

Předseda vlády Petr Nečas navštívil 25. února Pardubice, kde se setkal se starosty a členy místních organizací ODS.

Článek

Výkonná rada by měla řešit i zrušení oblastního sdružení v Praze-západ kvůli náboru černých duší. Tuto oblast má na starosti právě Kuba, na výkonné radě by ho měl v téhle věci „zastoupit“ předseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Diskuse se straníky v regionech obnovil v poslední době premiér a předseda ODS Petr Nečas, který čelí kritice poslanců a starostů. Už dříve začali do terénu vyjíždět místopředsedové Kuba a Tomáš Chalupa. Podle účastníka jednoho z podobných setkání si straníci Nečasovi stěžovali na chybějící osobnosti i jednoduchá a obhajitelná hesla, či na málo rázné vystupování.

„Dávají mu solidně naostřený nůž na krk a ty výtky jsou všude stejné,“ řekl účastník setkání.

Naposledy premiér Nečas žehlil situaci včera v Pardubicích. Všechny zúčastněné ale nepřesvědčil. „Politik by se měl umět ze všeho vykroutit. Nečas je na to machr. Ale má ještě čas napravit co nedotáhl nebo zbabral,“ řekl Právu jeden ze starostů, který si nepřál být jmenován.

V souvislosti s klesajícími preferencemi ODS se znovu vynořily diskuse, jestli by neměl stranu do příštího supervolebního roku vést někdo jiný než Nečas. Podle informací Práva padlo například jméno europoslance Jana Zahradila. Ten včera uvedl, že je k Nečasovi loajální.

Reklama

Související články

Nečasi, máš čas do podzimu, zní v ODS

V ODS rostou rebelové jako houby po dešti. Předseda a premiér Petr Nečas by měl podle některých kolegů do podzimního kongresu stranu probrat z deprese, jinak...

Rozklad v ODS vyrábí další rebely

Loď se potápí, ale na palubě se tančí. Tak vidí situaci ve své straně někteří členové ODS. Po rozladěných starostech, kteří se už pár týdnů vedení strany...

Výběr článků

Načítám