Hlavní obsah

Kvůli kauze popelníček pro pana prezidenta dostal výpověď technik ČT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká televize potrestala vyhazovem technika, který po skončení prezidentské volby vynesl interní záznamy, na nichž je čerstvě zvolený prezident Miloš Zeman po příjezdu do sídla ČT na Kavčích horách. Záznam zobrazuje například to, jak si Zeman u ředitele ČT Petra Dvořáka objednává „popelníček“. Ještě předtím ale zachycuje klopýtnutí zvoleného prezidenta na schodech ČT.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ředitel České televize Petr Dvořák před budovou ČT na Kavčích horách.

Článek

Informaci přinesl server Týden.cz, kterému to řekl zdroj přímo z ČT. Dotyčný zaměstnanec podle serveru vinu odmítá.

Česká televize přitom kauzu, která se díky populárnímu videu se Zemanem klopýtnuvším na schodech ČT stala hojně vyhledávanou na internetu, uzavřela teprve koncem minulého týdne. Jak v pátek řekla Novinkám mluvčí České televize Michaela Fričová, ČT provedla interní šetření, na jejichž základě „byla přijata jak systémová, tak personální opatření, aby se v budoucnu podobná věc neopakovala“. [celá zpráva]

Bližší detaily ale Česká televize odmítla poskytnout s tím, že se jedná o interní záležitost.

Záznam se objevil na internetu několik dní po volbách. Sama Česká televize zveřejnila pouze tu část videa, na které je vidět, jak Miloš Zeman klopýtl na schodech v budově ČT. O tomto incidentu se totiž zvolený prezident posléze sám rozhovořil v dalším pořadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám