Hlavní obsah

S nejvěrnějšími si Zeman připomene zradu ČSSD před deseti lety

Novinky, Jiří Ovčáček

Zvolený prezident Miloš Zeman si v pondělí večer na akci pořádané Jazzovou sekcí připomene se svými nejvěrnějšími zradu sociální demokracie při volbě hlavy státu, jejíž obětí se stal před deseti lety. Zároveň ale bude setkání i příležitostí k oslavě Zemanova vítězství v přímé volbě prezidenta.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Miloš Zeman

Článek

Šéf Jazzové sekce Karel Srp v pátek sdělil Novinkám, že setkání s „nejvěrnějšími“ bude připomínkou, že je tomu deset let, co se Zeman nestal prezidentem, ačkoliv zvítězil v referendu členské základny ČSSD. V souvislosti s touto událostí se začalo hovořit o seznamu 27 zrádců z řad zákonodárců sociální demokracie.

Pozvánku obdržely i Zemanova manželka Ivana a dcera Kateřina. Mezi hosty se objeví významná postava Pražského jara roku 1968 Čestmír Císař, spisovatel Zdeněk Mahler, spisovatelka Lenka Procházková a řada členů Zemanovy vlády z let 1998 až 2002.

Součástí akce v pražském sídle Jazzové sekce bude i schůzka zvoleného prezidenta s vedením sdružení Přátelé Miloše Zemana. Skupina Pavla Klikara zahraje hostům jazz 30. let.

Reklama

Výběr článků

Načítám