Hlavní obsah

Bývalý ministr dopravy Šmerda se stal členem dozorčí rady České pošty

Bývalý ministr dopravy a náměstek ministra vnitra Radek Šmerda získal na začátku února místo v dvanáctičlenné dozorčí radě České pošty. Informaci serveru Lidovky.cz potvrdil mluvčí pošty Ivo Mravinac.

Foto: Petr Horník, Právo

Radek Šmerda

Článek

O Šmerdovi se v minulosti hovořilo v souvislosti s několika funkcemi. Mimo jiné se o něm spekulovalo jako o možném novém šéfovi pražského dopravního podniku nebo společnosti ČD Cargo. Údajně usiloval i o místo náměstka nebo generálního ředitele České pošty.

Pětatřicetiletý exministr nastoupil na vnitro v půlce listopadu předloňského roku, předtím byl necelé tři měsíce ve funkci ministra dopravy po rezignaci Víta Bárty (VV).

Byl také předsedou řídícího výboru drah. Na funkci ministra dopravy nestraník Šmerda rezignoval na žádost Věcí veřejných, které ho do vlády nominovaly.

Funkce ve firmách se státním vlivem v poslední době získali například exposlanci ODS Marek Šnajdr, Petr Tluchoř a Ivan Fuksa. Šnajdr se objevil v dozorčí radě společnosti Čepro, Fuksa zamířil do čela Českého Aeroholdingu, kam ho následoval i exministr obrany a exsenátor Alexandr Vondra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám