Hlavní obsah

Předseda ODS v Praze 11 Janeček rezignoval, chce budovat Pravou frakci

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Zakladatel Pravé frakce v ODS Jiří Janeček rezignoval na post předsedy ODS v Praze 11. Podle svých slov proto, aby se mohl frakci plně věnovat.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Janeček na sněmu pražské ODS

Článek

„Věřím této myšlence natolik, že jsem se rozhodl k pondělku 18. 2. 2013 dát funkci předsedy ODS v Praze 11 k dispozici. Tu jsem zastával skoro devět let a jen podotýkám, že jsme vyhráli všechny volby, včetně dvou senátních. Teď se chci ale plně věnovat Pravé frakci ODS, chci v roce 2014 vyhrát volby,“ uvedl Janeček v prohlášení, které Právu poskytl.

„Jako předseda a hlavní představitel jsem měl doposud zodpovědnost za celou oblast. Protože ale jako zakladatel Pravé frakce ODS budu říkat natvrdo, co si o současných problémech a situaci ve straně myslím, mohl bych dostat celou oblast do izolace. A toho se chci vyvarovat,“ odůvodnil dále Janeček, proč na funkci rezignoval. Vedením ODS v Praze 11 byl pověřen Jan Gabriel. Podle něj bude ODS i nadále plnit svůj volební program v rámci vedení radnice na Praze 11.

Janeček Pravou frakci založil před dvěma týdny, u většiny spolustraníků ale pochopení nenašel, vesměs mu vzkázali, aby ODS netříštil. Od jeho aktivit se distancoval i starosta Prahy 11 za ODS Dalibor Mlejnský.

Jiří Janeček se loni v lednu pokusil kandidovat na předsedu pražské ODS proti primátorovi Bohuslavu Svobodovi, drtivě však prohrál.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám