Hlavní obsah

Pražské slůně je samička, saje mléko a daří se mu

– Praha • Aktualizováno
Právo, sts

Slůně, které se narodilo v pondělí po poledni, už v úterý saje mléko, běhá a podle ošetřovatelů prospívá velmi dobře. „Mohu také prozradit, že už víme, že je to holčička,“ hlásil mluvčí pražské zoologické zahrady Michal Šťastný.

Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Čerstvě narozené slůně

Článek

Pondělní porod byl velmi rychlý a bezproblémový, stejně proběhla i první noc a dny malého slůněte.

Fanoušci pražské zoologické zahrady na sociálních sítích jsou z prvního sloního přírůstku v historii nadšení. První fotografie na facebookovém profilu Zoo Praha si oblíbilo téměř 10 000 lidí. Takové ohlasy neměla ani mláďata snad nejoblíbenějších zvířat zahrady z gorilího pavilonu.

Foto: Tomáš Adamec/Zoo Praha , ČTK

Slůně narozené 11. února 2013 v pražské zoo je samička, už saje mléko, běhá a zatím prospívá velmi dobře

Zkušená sloní matka Donna, která přišla do pražské zoologické zahrady na jaře minulého roku, se o svou novorozenou holčičku zodpovědně stará a ochraňuje ji. Jako dominantní samice si udržuje své postavení i občasnou ránou chobotem nebo nohou namířenou na ostatní slony.

Do výběru jména lidé zasáhnou

Přestože do této chvíle ještě nebylo jasné, zda je slůně kluk či holka, na internetu už se rozvířily diskuze ohledně jména a padlo i několik odvážných návrhů. I když vedení zahrady slibuje, že do výběru jména prvního sloního mláděte budou moci lidé určitě zasáhnout, jeden z návrhů na jméno - Bobek - ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka úplně nenadchl.

Co už nyní ovšem zahrada slíbila, je datum 30. března, kdy společně se slavnostním otevřením nového slonince návštěvníkům poprvé ukáže sloní holčičku.

Reklama

Související články

Jedinému slonímu samci v Česku je 10 let

Deset let života oslavil o víkendu jediný samec slona afrického v České republice. Kito vstoupil do prepubertálního věku v ZOO Dvůr Králové.

Výběr článků

Načítám