Hlavní obsah

Klaus dal Zemanovi brožuru o amnestii, ten ji zatím nečetl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvolený prezident Miloš Zeman si v úterý po schůzce s prezidentem Václavem Klausem odnášel dar v podobě Klausovy brožury Spor o amnestii. Jedná se o sborník textů týkající se právě Klausovy novoroční amnestie, která se dostala pod palbu kritiky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Václav Klaus s nově zvolenou hlavou státu Milošem Zemanem na Hradě

Článek

Miloš Zeman promluvil o daru od Václava Klause v pátek. Uvedl, že zatím neměl čas si brožuru přečíst, svůj názor na amnestii prý nezmění. Zeman od počátku Klausův krok kritizoval, k institutu amnestie se i jako prezident hodlá stavět spíš odmítavě.

"Zůstávám u svých názorů jak na amnestie, tak na milosti, ale samozřejmě rád si přečtu brožuru Václava Klause o amnestii, kterou mně pan prezident při našem setkání dal," řekl v pátek Zeman. Ten rovněž uvedl, že Klausovu amnestii po své inauguraci nechá prověřit.

Zeman se sešel s Klausem v úterý na Pražském hradě. Mluvili hlavně o předávání úřadu. Klaus mimo jiné řekl, že zůstávají politickými nepřáteli. [celá zpráva]

Foto: David Ryneš, Novinky

Publikace Václava Klause Spor o amnestii

Sborník textů nazvaný Spor o amnestii obsahuje mimo jiné text kontroverzního rozhodnutí, Klausova veřejná vyjádření k amnestii a reakce politiků na ni. Institut Václava Klause, v němž chce odcházející prezident působit po svém odchodu z Hradu, jej vydal na konci ledna.

Reklama

Související témata:

Související články

Amnestii dostalo tisíc neplatičů alimentů

Z počtu asi 6 400 lidí propuštěných z vězení na základě amnestie byla asi tisícovka těch, kteří byli za mřížemi kvůli neplacení alimentů. Zhruba stejný počet...

Výběr článků

Načítám