Hlavní obsah

Zeman se sešel s šéfem odborů, následují Klaus a Nečas

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budoucí prezident Miloš Zeman se v úterý sešel s šéfem Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslavem Zavadilem. Následovat bude jednání se současnou hlavou státu Václavem Klausem a v podvečer s premiérem Petrem Nečasem (ODS).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Zeman

Článek

Zeman opět úřaduje ve své kanceláři v pražské Loretánské ulici. Krátce před polednem dorazil jako první bývalý ministr životního prostředí Miloš Kužvart. Následoval Zavadil, který přišel poblahopřát vítězi prezidentského klání.

Předseda ČMKOS podpořil Zemana už před prvním kolem přímé volby prezidenta. V polovině prosince vystoupil na společné tiskové konferenci, kdy prohlásil, že dá Zemanovi hlas. A doplnil, že očekává nastolení dialogu s odboráři.

Nově zvolený prezident se v úterý v 14:00 sejde na Pražském hradě s Klausem, v 17:30 pak ve své kanceláři s Nečasem. Ještě tento týden pak přijme šéfy ČSSD, KSČM, VV a TOP 09. S předsedkyní LIDEM Karolínou Peake se nyní nesetká. Přijme ji až ve chvíli, kdy bude jednat s jednotlivými členy současné vlády.

Ve středu vznikne Zemanova oficiální prezidentská fotografie. Snímek pořídí známý fotograf Herbert Slavík. V příštím týdnu by měl nově zvolený prezident pobývat na Vysočině na své chalupě v Novém Veselí.

Reklama

Výběr článků

Načítám