Hlavní obsah

Trestní oznámení kvůli trafikám pro rebely ODS žalobci smetli

Právo, Jakub Troníček

Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1 smetlo ze stolu trestní oznámení advokáta a bývalého detektiva protikorupční policie Václava Lásky na trojici bývalých poslanců ODS Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksu, stejně jako na premiéra Petra Nečase.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na snímku rebelové Tomáš Úlehla, Jan Florián, Petr Tluchoř, Ivan Fuksa a Marek Šnajdr.

Článek

Podle Lásky se rebelující poslanci nechali loni od šéfa kabinetu uplatit lukrativními posty, aby složili svůj poslanecký mandát, a umožnili tak schválení daňového balíčku. Žalobci nicméně prohlásili, že o korupci nejde a oznámením se odmítli dál zabývat.

Informoval o tom Láska na svých facebookových stránkách s tím, že státní zastupitelství oznámení ani nepředá policii k prověření. „Rozhodli tak bez jakéhokoliv zdůvodnění. Musím říct, že je to větší dávka arogance, než jsem čekal,“ uvedl Láska.

Zároveň dodal, že postup státního zastupitelství pro Prahu 1 nechá přezkoumat jejich nadřízenými na městském státním zastupitelství, případně i na tom vrchním.

Trojice poslanců ODS Petr Tluchoř, Marek Šnajdr a Ivan Fuksa se loni na podzim vzepřela přijetí daňového balíčku, jehož součástí bylo i zvýšení DPH. Nakonec se rozhodli složit poslanecké mandáty, aby norma mohla projít. Šnajdr byl následně jmenován do dozorčí rady společnosti Čepro, Fuksa zamířil do čela Českého Aeroholdingu, a.s.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám