Hlavní obsah

Labe se večer může dostat až na třetí povodňový stupeň, varuje ČHMÚ

Novinky, jas
Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek vydal další varování před nárůstem hladin řek. Labe se může večer na dolním toku dostat až na třetí stupeň povodňové aktivity.

Foto: Miroslav Šára, Novinky

Vyhlídka na Labe

Článek

"Všechny toky, kde byly dosaženy povodňové stavy, již klesají, anebo jsou hladiny blízko kulminacím. Na dolních tratích větších toků zaznamenáváme ještě v důsledku dotoku mírné vzestupy hladin, a to zejména na Lužnici a dolním toku Labe," uvedli meteorologové.

"V profilech mezi Ústím nad Labem a Hřenskem předpokládáme kulminace pravděpodobně dnes v noci na úrovni druhý stupeň povodňové aktivity. Nelze ovšem vyloučit, že bude dosažena i úroveň blízká třetímu stupni," uvedl ČHMÚ.

V Děčíně byl v pátek odpoledne uzavřen podjezd pod Tyršovým mostem, silnice z Čertovy Vody do Dolního Žlebu a zatopena ulice Polabí. "Zvýšené opatrnosti je třeba dbát na Staroměstském nábřeží. Hladina Labe by neměla přesáhnout 600 cm," uvedla mluvčí děčínského primátora Markéta Lakomá.

Další srážky by se měly objevit v průběhu odpoledne a večera.  V noci se v polohách nad 600 metrů bude jednat o sněžení.

V Plzeňském a Jihočeském kraji platí i nadále povodňová pohotovost, v Praze, Středočeském,  Pardubickém, Královéhradeckém, Libereckém a Ústeckém kraji platí povodňová bdělost. Ta trvá i na Vysočině.

Reklama

Výběr článků

Načítám