Hlavní obsah

Zeman po návratu do Prahy: Svůj prezidentský tým už mám

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nově zvolený prezident Miloš Zeman se po čtyřech dnech relaxace na Vysočině vrátil do Prahy. Ve čtvrtek večer dorazil do sídla Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ). Uvedl, že jde osobně poděkovat za podporu, kterou mu tato strana, kde vykonává funkci čestného předsedy, poskytla v kampani. Ohlásil také, že už má vybrané spolupracovníky, které si s sebou chce vzít na Pražský hrad.

Příjezd Miloše Zemana do PrahyVideo: Novinky

 
Článek

Žádná konkrétní jména ale zatím Zeman nezmínil. Řekl jen, že jde o lidi z jeho štábu, kteří mu pomohli vyhrát prezidentskou volbu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vratislav Mynář a Miloš Zeman na tiskové konferenci, kde 1. listopadu 2012 představili kompletní sbírku podpisů potřebnou pro podání kandidatury pro volbu prezidenta. Vpravo Zdeněk Štengl.

V Zemanově volebním týmu působili předseda SPOZ Vratislav Mynář a místopředsedové Zdeněk Štengl a Martin Nejedlý. Kromě nich také tajemník Jaroslav Hlinovský, volební manažer Vladimír Kruliš, bývalý programový ředitel Slovenské televize Roman Lipták, mluvčí a studentka politologie Hana Burianová nebo někdejší mluvčí Topolánkovy vlády Jana Bartošová.

SPOZ bude členy přijímat opatrně

Čtvrteční zasedání celorepublikového předsednictva zemanovců zahrnovalo i debatu nad opatřeními, jak při zvládnutí přílivu nových členů zamezit účelovým vstupům.

Mynář po jednání SPOZ uvedl, jaká opatření byla přijata. „Přijali jsme dvě usnesení. Doporučili jsme místním organizacím zvýšenou ostražitost při přijímání nových členů. Do 14. února dostala za úkol politická rada vypracovat směrnici, která popíše, jakým způsobem budeme dále přijímat členy,“ řekl Mynář Novinkám.

Čeká ho řada jednání

Nově zvolený prezident se v pátek setká s klíčovými pracovníky Hradu a začne řešit konkrétní obsazení pozic v prezidentské kanceláři.

Po příjezdu do Opletalovy ulice se ještě vrátil ke svému pobytu na chalupě v Novém Veselí. „Jednou na Vysočině, jednou v Praze,“ poznamenal Zeman při příchodu do centrály SPOZ. „Pokud jde o mě, tak já jen poděkuji za podporu,“ doplnila budoucí hlava státu na otázku, co je účelem jeho účasti na jednání celorepublikového předsednictva zemanovců.

Zemana doprovodily na cestě z Vysočiny k centrále SPOZ dva vozy policejní ochranné služby s majáčky. Samotný Zeman ale přijel svým služebním vozem, stříbrným superbem, za volantem seděl jeho osobní řidič.

Reklama

Související články

ČSSD neví, co si má počít se zemanovci

Sociální demokracie nemá jednotný názor na to, jakou strategii zvolit vůči Straně práv občanů – zemanovci (SPOZ), jejímž čestným předsedou je nově zvolený...

Výběr článků

Načítám